صفحه شخصی پیمان شبستانی   
 
نام و نام خانوادگی: پیمان شبستانی
استان: گیلان - شهرستان: آستارا
رشته: کارشناسی نقشه برداری - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  مسئول دفتر فنی / کارشناس نظام مهندسی گیلان
شماره نظام مهندسی:  12399
تاریخ عضویت:  1389/09/03
 روزنوشت ها    
 

 میزان درآمد متخصصین GIS و برخی از تخصص‌های مرتبط با Geomatics بخش عمومی

7






حتماً تا به حال با خود فکر کرده‌اید که واقعاً درآمد یک متخصص، تکنسین یا مدیر کمپانی‌های حوزه GISچقدر است. طبیعتاً در نگاه اول می‌توان پارامترهای متنوعی از قبیل صنعتی که شغل مربوطه در آن بنا شده است، سابقه و تجربه کاری و البته سطح تحصیلات فرد شاغل را دخیل دانست.

بر اساس آمار سازمان کار ایالات متحده: «نقشه برداران، کارتوگراف ها و فتوگرامتریست ها با دارا بودن یک مدرک کارشناسی و مهارت تکنیکی قوی می‌توانند انتظار دستیابی به شغل‌های دلخواه و مورد علاقه خود را داشته باشند.» همین آمارها میزان درآمد سالیانه متخصصین کارتوگرافی را در سال 2011 در بازه34,000 تا 92,000 دلار گزارش می‌دهد. این در حالی است که 50% این متخصصین به مقدار میانگین55,000 دلار در سال حقوق دریافت می‌کنند. جزئیات بیشتر در مورد تخصص‌های مذکور را می‌توانید در وبسایت این سازمان مشاهده نمایید:

متخصصین کارتوگرافی و فتوگرامتری

تکنسین‌های نقشه برداری

متخصصین نقشه برداری

ما نیز سعی کردیم با جستجو در اینترنت، وبسایت های مختلفی که این‌گونه بررسی‌ها را انجام می‌دهند بیابیم و به شما معرفی کنیم. به طور کلی، حقوق متخصصین در زمینه GIS به صنعت استخدام کننده و کشور و حتی شهری بستگی دارد که آن شرکت در آن بنا شده است. ولی پس از جستجو در اینترنت سایت‌هایی پیدا شدند که بررسی‌ها و آنالیزهای بسیار مفیدی را با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف از قبیل موقعیت جغرافیایی، تجربه کاری و زمینه کاری مورد علاقه انجام داده‌اند. در ادامه با وبسایت های مختلف در این زمینه آشنا می‌شویم:




آمارهای این وبسایت بر اساس اطلاعاتی است که کاربران به آن وارد می‌کنند. در این وبسایت می‌توانید با توجه به پارامترهای مختلف میزان درآمد حدودی شخصی خود را تخمین بزنید. علاوه بر این اطلاعات بسیار مفیدی در زمینه نرم افزارهای مورد استفاده نیز در این وبسایت قابل مشاهده است. البته آمارهای این وبسایت در مورد ایران کاملاً نشان از بی اطلاعی متخصصین ایرانی از حضور این وبسایت دارد. چرا که آمارها در مورد نرم افزارهای مورد استفاده در ایران به شدت غیر واقعی هستند.





در این وبسایت نیز با وارد نمودن عنوان شغل، موقعیت جغرافیایی و سابقه کاری و البته بسیاری پارامترهای تکمیلی دیگر می‌توان به اطلاعات مفیدی در زمینه درآمد متخصصین GIS و مشاغل مربوطه دست یافت.





اولین آمارگیری این وبسایت از 2,400 نفر در زمینه مشاغل GIS و IT در آوریل سال 2007 منتشر شد. این تحقیق جامع به موضوعات مختلفی از قبیل شرح وظایف مشاغل مختلف، میزان حقوق، زبان‌های برنامه نویسی و پکیج های نرم افزاری متداول در بین متخصصین GIS پرداخته است. نتایج این آمارگیری مربوط به سال‌های 2010-2011 نیز هم اکنون در این وبسایت موجود است. البته بایستی ذکر شود که دسترسی به این اطلاعات در حدود 200 دلار برای شما هزینه در بر خواهد داشت. بنابراین فعلاً این وبسایت را صرف نظر می‌کنیم!


4- وبسایت سازمان کار ایالات متحده

این وبسایت نیز آمارهای مفید و جامعی در زمینه کارهای مربوط به علوم ژئوماتیک و GIS دارد. به گوشه‌هایی از این آمارها در بخش مقدماتی این پست اشاره شده است.

در مجموع و با وجود اطلاعات ناقص در این زمینه در ایران، حداقل می‌توان با نگاهی روشن به آینده کاری این تخصص نظاره کرد. نظر شما در این مورد چیست؟

دوشنبه 25 آذر 1392 ساعت 08:05  
 نظرات